Gaji Yang Hilang!

Munir
0
Satu lagi kisah hidup yang saya rasa cukup perit untuk dilalui oleh mana-mana pasangan sekalipun. Anda baca di perengan yang terakhir tu... bunyinya macam ni...

"Apa yang merisaukan kami sekarang ini bukan saja tidak ada pendapatan, malah wang simpanan yang ada juga habis digunakan untuk perbelanjaan harian, membayar bil rawatan dan tambang ulang-alik ke hospital,''

Kenapa ini semua harus berlaku? Mereka pada asalnya bukan susah. Orang yang berniaga. Mesti ada duit. Saya rasa tak ada masalah kalau satu hari simpan RM10 untuk seorang. Kalaulah En Othman dan isterinya Puan Rohana boleh menyimpan seorang RM10 sehari sudah tentu tak timbul rungutan seperti di atas.

Dengan sedikit simpanan, sebenarnya anda boleh menyelamatkan keadaan. Boleh menyelamatkan gaji anda. Menyelamatkan GAJI anda yang HILANG tersebut.

Dengan sedikit simpanan, anda tidak perlu mengiklankan diri untuk meminta bantuan. Inilah kesilapan saya dan ejen-ejen Prudential lain. Kami tidak sampai kepada beliau. Kalaulah kami ditakdirkan berjumpa beliau sebelum ni, sudah tentu beliau gembira.

Kami di Prudential ada pelan untuk orang yang bekerja sendiri melindungi pendapatan dari hilang. Prudential boleh manggantikan pendapatan atau GAJI anda yang hilang!

Kisah ini boleh menjadi pengajaran untuk kita semua. Bukan untuk nak menakut-nakutkan. Tapi inilah realiti kehidupan. Pelan perlindungan pendapatan ini sepatutnya semua orang ada. Dapatkanlah dengan segera. Anda tidak akan merasainya selagi anda sendiri tidak melaluinya seperti kisah En Othman di atas.

Berjumpalah dengan ejen Prudential segera. Kami boleh sesuaikan pelan kami sama ada untuk menanggung Kos Rawatan di hospital atau melindungi pendapatan @ gaji anda dari hilang. Atau pun kedua-duanya sekali.

Kalau anda bekerja sendiri, ini sangat penting. Bagi anda yang bekerja dengan majikan, janganlah berbangga dengan manfaat yang anda dapat. Anda hanya diperlukan hanya selagi anda sihat saja.


......


Tags

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)