Kos Perubatan Menjadi Beban

Munir
0Anda bacalah artikel ni... kos perubatan Kak Yan adalah sebahagian dari beban hidup beliau sekarang. Ini adalah pengajaran untuk kita semua. Saya rasa dulu hidup Kak Yan ni bukanlah susah sangat, tak mungkin beliau tak mampu untuk meletak RM10 sehari sebagai Perlindungan Kewangan untuk kos perubatan beliau. Kalau anda baca kat atas tu mungkin ada banyak perkara yang telah menjadi beban Kak Yan... kebanyakannya tak boleh dielakkan. Tapi ada satu perkara yang sudah tentu boleh dielakkan dari awal. Iaitu KOS PERUBATAN. Kadang-kadang beban yang satu ini boleh menjadi penyebab kepada beban yang lain. 

Dalam keadaan sakit pun terpaksa minta JOB (kerja). Itu artis, anda yang bukan artis pula... siapa nak beri perhatian. Pelakon tak apa lah... sakit pun boleh berlakon jadi sihat. Tapi dalam reality kerja yang lain, siapa nak ambil kita kerja kalau kita sakit.

Untuk anda yang masih mempunyai kesihatan yang baik, beringatlah... penyakit akan menyerang tak kira siapa anda. Bersedialah sebaik mungkin.

Kepada Kak Yan, doa saya semoga cepat sembuh dan cepat keluar dengan segera dari segala beban yang beliau tanggung.

Aminnn...

Sumber : Utusan Malaysia


Atau anda boleh baca di : Harian Metro

......


Tags

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)